beats by dre cheap

Sacher torta

Sastojci:

140 g maslaca
160 g šećera
180 g nastrugane čokolade
8 jaja
30 g šećera u prahu
140 g brašna
1 nepuna žlica praška za pecivo

Premaz: 80 g pekmeza od marelica

Glazura: 200 g čokoladne glazure
malo šećerne glazure

 

Priprema:

Maslac miješamo sa šećerom dok se ne zapjeni, pridodamo čokoladu koju smo rastopili u vodenoj kupelji i miješali je dok se nije ohladila. Dobivenu masu miješamo dok se gusto ne zapjeni. Pomalo dodajemo žumanjke i čvrsto tučemo.
Bjelanjak stučemo sa šećerom u prahu u čvrsti snijeg pa pustimo da klizne na čokoladnu kremu. Brašno izmiješamo s praškom za pecivo i stavimo ga na masu od jaja. Sada sve to oprezno izmiješamo. Tijesto stavimo u oblik za tortu obložen aluminijskom folijom ili namaštenim pergament-papirom i pečemo ga. Tortu ostavimo da se malo ohladi, izvadimo je iz oblika, prerežemo uzdužno, premažemo pekmezom od marelica, ponovno spojimo dijelove, izvana premažemo glatko izmiješanom vrućom čokoladnom glazurom i ostavimo da se malo stvrdne. Ostalu glazuru rastopimo u vodenoj kupelji i njome premažemo tortu. Po želji možete gornju ploču torte razdijeliti na 12 jednakih dijelova i na svaki dio šećernom glazurom ispisati ime "Sacher".

 

njamnjam
http://edininakuhinja.blogger.ba
30/06/2009 13:07